Participare & Democrație

Într-o societate în care vocea tinerilor este adesea subestimată sau marginalizată, promovarea participării și a democrației reprezintă o oportunitate crucială de a le oferi posibilitatea de a-și exprima opiniile și de a contribui activ la procesele decizionale. Astfel, prin intermediul diverselor platforme și inițiative, tinerii sunt încurajați să își facă auzite ideile și preocupările, să se implice în dezbateri și să ofere soluții inovatoare pentru provocările comunității lor.

Participarea și democrația nu înseamnă doar dreptul de a vota în alegeri, ci și implicarea directă în luarea deciziilor care îi afectează pe tineri în mod direct. Prin intermediul consultărilor publice, dezbaterilor tematice și proiectelor comunitare, se creează un cadru propice pentru ca tinerii să își asume responsabilitatea și să devină agenți activi ai schimbării în societatea lor.

Prin promovarea participării și a democrației în cadrul programului Ploiești Capitala Tineretului din România în 2024, se construiește un fundament solid pentru un viitor mai incluziv și mai prosper. Tinerii devin nu doar beneficiari, ci și protagoniști ai schimbării, iar orașul lor devine un loc în care fiecare voce contează și fiecare contribuție este valorizată.

CoordonatorI domeniu PARTICIPARE & DEMOCRAȚIE
DARIA LUPU & ANTONIO HACHI

Deoarece toate părțile implicate în depunerea acestei candidaturi și toți cei care susțin candidatura și-au luat angajamentul de a susține întreg programul menționăm câteva dintre activitățile care vor fi implementate în parteneriat:

Comunitatea Tinerilor Lideri Europeni - Europuls Centrul de Expertiză Europeană

Reprezentant pentru o zi - Ziua Națională a Tineretului

Festivalul Democrației - Consiliul Tineretului din România

05-06 aprilie 2024, Palatul Culturii - Ploiești

Eu votez, Votează și tu!

Cunoaște-ți candiații! Mergi la Vot! Votează informat!

Consultări cu TINErii

*toate activitățile sunt propuse de tineri și vor fi duse la îndeplinire cu ajutorul specialiștilor coordonatori de domeniu și organizațiile interesate – unele activități nu au încă un titlu, dar vor primi unul înainte de realizarea calendarului 2023-2025

Organizatii partenere

Echipa implicata

Tătaru Mihaela

Co-manager Program Ploiești Capitala Tineretului din România 2024

Simionescu Radu

Manager Program Ploiești Capitala Tineretului din România 2024