Sănătate, bunăstare și sport

Sportul și activitatea fizică fac parte din viața a milioane de oameni și reprezintă un domeniu important din mai multe perspective. Sportul nu ajută doar la îmbunătățirea condiției fizice, ci promovează cooperarea, dialogul și participarea. În plus, dezvoltă spiritul de echipă, solidaritatea, fair-play-ul.

Așadar, sportul este important deoarece promovează bunăstarea fizică și psihică, este educativ și promovează valori sociale esențiale, îi apropie pe oameni. Indubitabil sunt doar câteva dintre avantajele sportului pe care le putem regăsi în exemple celebre ale sportivilor de performanță din Ploiești. Este un domeniu ce ar trebui să fie accesibil oricărui tânăr, cu atât mai mult unui oraș în plină dezvoltare, ce ar trebui să își însușească aeastă deprindere.

Coordonator domeniu sport
IONUȚ URZEALĂ

Deoarece toate părțile implicate în depunerea acestei candidaturi și toți cei care susțin candidatura și-au luat angajamentul de a susține întreg programul menționăm câteva dintre activitățile care vor fi implementate în parteneriat:

2024m de mers frumos

O activitate recreațională de mers în grup (500 de participanți) pe o distanță de 2km
Obiectiv - promovarea unui stil de viață in care mersul să fie un element de obișnuință care să fie conștientizat ca un hobby recreativ cu foarte multe beneficii.
Parteneri - cluburi sportive din oras

4048m de Alergare

O activitate recreațională de alergare în grup (500 de participanți) pe o distanță de 4km
Obiectiv - promovarea unui stil de viață în care alergatul sa fie un element de obișnuință care să fie conștientizat ca un hobby recreativ cu foarte multe beneficii.

Cupa TINERET 2024 - PLOIESTI ROMANIA - BASCHET Mini/BabyBaschet

Angrenarea a cât mai mulți juniori într-o competiție supervizată de antrenorii din cluburi sportive care sa poată să facă o selecție în fiecare an pentru sporturile pe care le promovează.

Cupa TINERET 2024 - PLOIESTI ROMANIA - HANDBAL Mini/BabyBaschet

Angrenarea a cât mai mulți juniori într-o competiție supervizată de antrenorii din cluburi sportive care sa poată să facă o selecție în fiecare an pentru sporturile pe care le promovează.

Cupa Ploiesti DANCERS 2024

Un weekend plin de muzică și dans în tot orașul - atragerea a cel puțin 20 de formații de dans care să ofere spectacole în diferite zone ale orașului.

Cupa TENIS JUNIOR 2024

Angrenarea a cât mai mulți juniori într-o competiție supervizată de antrenorii din cluburi sportive care sa poată să facă o selecție în fiecare an pentru sporturile pe care le promovează.

Conferința OBICEIURI SANATOASE prin SPORT

Oferirea unui mediu de educație cu bune practici din nutriție/odihna/studiu pentru un număr cât mai mare de sportivi, elevi și studenți.

Acțiune ecologizare în pași de dans

Oferirea unui mediu de educație cu bune practici de ecologizare si păstrare a unui mediu înconjurător curat pentru un număr cât mai mare de sportivi, elevi și studenți dar și pentru familiile acestora.

Noaptea SPORTULUI Ploieștean

Deschiderea a cel puțin 10 terenuri și săli de sport pentru o noapte lungă în care să existe un maraton al sportului - plin de culoare și multă muzică

FLASHMOB - Ploieștiul peste tot

Crearea unui video cu cel puțin 100 de dansatori din toată lumea care sa aibă legătură cu Ploieștiul și care să fie un bun ambasador în educarea și informarea legată strâns de istoria și obiceiurile Ploieștenilor.

Campanie de Combaterea consumului de substanțe psiho-active(droguri), alcool, tutun prin sesiuni de informare și ateliere de lucru practice pentru tinerii implicați în proiectele Capitalei Tineretului.

*toate activitățile sunt propuse de tineri și vor fi duse la îndeplinire cu ajutorul specialiștilor coordonatori de domeniu și organizațiile interesate – unele activități nu au încă un titlu, dar vor primi unul înainte de realizarea calendarului 2023-2025

Organizatii partenere

Echipa implicata

Măchițescu Dragoș

Coordonator

Urzeală Ionuț

Coordonator

Tătaru Mihaela

Co-manager Program Ploiești Capitala Tineretului din România 2024

Simionescu Radu

Manager Program Ploiești Capitala Tineretului din România 2024

Proiecte in stadiul de #IDEE

Inca nu sunt publicate ideile de proiecte.

Proiecte #REALIZATE

Inca nu sunt realizate proiectele din stadiul de #idee.