Cultură

Cultura te formează ca om, te dezvoltă pe plan mental și emoțional, te ajută să privești lumea prin alți ochi, prin filtre proprii, astfel încât să poți avea curajul de a schimba și a aduce un aport pozitiv ție și celor din jur, te învață să alegi în funcție de nevoile tale, te învață să te descoperi și să poți asimila mereu informații utile și plăcute, care să-ți confere acel echilibru.

În acest domeniu, împreună cu ONG-urile colaboratoare vom desfășura și aplica cele mai bune proiecte pentru ca Ploieștiul să devină din nou „un oraș verde” pentru tinerii inovativi, responsabili și dornici de schimbare..

Coordonatori domeniu cultură
MARIAN DRAGOMIR și VLAD MATEESCU

Deoarece toate părțile implicate în depunerea acestei candidaturi și toți cei care susțin candidatura și-au luat angajamentul de a susține întreg programul menționăm câteva dintre activitățile care vor fi implementate în parteneriat:

„Bulevardul Culturii"

Manifestări cultural-artistice pe cunoscutul Bulevard al Castanilor. Câte un weekend pe lună plin cu spectacole/ reprezentații/ recitaluri/ workshopuri/ expoziții/ vernisaje/ ateliere/ discuții/ interacțiuni tematice realizate concomitent – toate instituțiile de cultură, ONG-urile de/pentru tineret, ISJ PH;

Sărbătorirea Zilei Naționale a Repubicii Elene

Spectacol aniversar dedicat Zilei Naționale a Republicii Elene - spectacol aniversar- Uniunea Elenă din România, Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti, Societatea Română de Televiziune, etc.

Alfabetul Conviețuirii

Uniunea Elenă din România, Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploiești, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului Ploiești, Agerpres, Consiliul Județean Prahova, etc.

Ploiești Jazz Festival

Filarmonica "Paul Constantinescu" în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești, organizează festivalul care este un punct de interes pentru tineri.

Festivalul Internațional „Nichita Stănescu

Organizat de Centrul Județean de Cultură în parteneriat cu Casa de Cultură "Ion Luca Caragiale", Teatrul "Toma Caragiu", Bibioteca Județeană "Nicolae Iorga"

Tabăra Internațională de Sculptură Monumentală

Tematică pentru realizarea unei alei a personalitatilor ploiestene

Proiect ce isi propune sa fie un muzeu in aer liber, unde elevii sa poata veni pentru lecții tematice

Festivalul Național al Teatrelor de revistă pentru elevi și tineret

Festival de Muzică Rock

Urmaș al festivalului MotoRock si FreeFest (2002-2012), organizat pe Stadionul Ilie Oana

*unele activități sunt organizate de insituții de cultură, iar altele propuse de tineri și vor fi duse la îndeplinire cu ajutorul specialiștilor coordonatori de domeniu și organizațiile interesate – unele activități nu au încă un titlu, dar vor primi unul înainte de realizarea calendarului 2023-2025

Organizații partenere

Echipa implicata

Mateescu Vlad

Coordonator

Dragomir Marian

Coordonator

Tătaru Mihaela

Co-manager Program Ploiești Capitala Tineretului din România 2024

Simionescu Radu

Manager Program Ploiești Capitala Tineretului din România 2024

Proiecte in stadiul de #IDEE

Inca nu sunt publicate ideile de proiecte.

Proiecte #REALIZATE

Inca nu sunt realizate proiectele din stadiul de #idee.

Articole publicate

[post_cultură]