Educație și mobilitate europeană

Domeniul educației este esențial  atunci când vorbim de gradul de cultură al unei societăți. Modul în care aceasta evoluează depinde, indubitabil, de modul în care tinerii sunt educați și de amprenta pe care o pun în tot  ceea ce fac.

În comunitatea ploieșteană, am identifcat nevoie unor activități extrașcolare, ce să permite dezvoltarea unor abilități și deprinderi pe care sistemul de învățământ actual nu le cuprinde. Proiecții de film, vizionare de spectacole diverse, ateliere de creație, proiecte, cluburi de lectură, seminarii și multe alte concepte inovatoare îi vor implica pe tineri pentru a schimba percepții și pentru a fi cu un pas mai aproape de un oraș european.

Coordonatori DOMENIU eDUCAȚIE
VIRGINIA APOSTOL și SARA MARINESCU

Deoarece toate părțile implicate în depunerea acestei candidaturi și toți cei care susțin candidatura și-au luat angajamentul de a susține întreg programul menționăm câteva dintre activitățile care vor fi implementate în parteneriat:

Elevi de clasa a VIII-a (14 ani)

proiect ce vizează reducerea bullying-ui în școală. Se vor organiza atelierele 30 ateliere în cele 24 școli gimnaziale și 6 licee. Partener: Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, ONG-uri.

Elevi de clasa a IX-a (15 ani)

proiect ce vizează autocunoașterea / comunicare / toleranță, 12 ateliere, câte 2 în fiecare liceu. Partener: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova, ONG-uri.

Elevi de clasa a X-a (16 ani)

proiecte ce îmbunătățește stărea de sănătate / educație sexuală / promovarea voluntariatului în rândul tinerilor. 18 ateliere, câte 3 în fiecare liceu. Parteneri: Crucea Roșie Prahova, ONG-uri

Elevi de clasa a XI-a (17 ani)

proiecte de știință / cultură și integrare europeană/mediu, 24 ateliere, câte 4 în fiecare liceu. Parteneri: Asocația "pH Chim", Asociația "Ecoterra", Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga", Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, ONG-uri

Elevi de clasa a XII-a (18 ani)

proiecte în vederea orientării în carieră/integrare pe piața muncii. 12 ateliere, câte 2 în fiecare liceu. Parteneri: AJOFM Prahova, PTIRSM

Studenți

proiect ce vizează consilierea studenților în vederea angajării. Partener: UPG Ploiești, ONG-uri, CCI PH și AJOFM.

Șomerii de până la 35 ani

proiect de promovare a ofertelor AJOFM/PTIRSM în rândul comunității

Planning familial / Educarea spre îmbunătățirea relațiilor familiale

evenimente publice organizate în Sala Unirii – Palatul Culturii.

Participare & Democrație

Traininguri de educație juridică

Campanie de informare cu privire la drepturile omului

Democrație și Valorile UE

Leadership petru tineri

Advocacy & Lobby – cursuri/ training-uri/ workshop-uri

Campionatele Naționale de Debate (Ploiestiul avand o istorie in acest sens, fiind orasul unde s-a infiintat primul club de Debate)

*toate activitățile sunt propuse de tineri și vor fi duse la îndeplinire cu ajutorul specialiștilor coordonatori de domeniu și organizațiile interesate – unele activități nu au încă un titlu, dar vor primi unul înainte de realizarea calendarului 2023-2025

Organizatii partenere

Echipa implicata

Marinescu Sara

Coordonator

Tătaru Mihaela

Co-manager Program Ploiești Capitala Tineretului din România 2024

Simionescu Radu

Manager Program Ploiești Capitala Tineretului din România 2024

Proiecte in stadiul de #IDEE

Inca nu sunt publicate ideile de proiecte.

Proiecte #REALIZATE

Inca nu sunt realizate proiectele din stadiul de #idee.

Articole publicate

[post_educație]