COMUNICAT DE PRESĂ- Săptămâna Națională a Voluntariatului și Zilele Municipiului Ploiești

 

COMUNICAT DE PRESĂ-

Cum au sărbătorit tinerii din Ploiești Săptămâna Națională a Voluntariatului și Zilele Municipiului Ploiești?

 

Dacă te afli printre persoanele care consideră orașul Ploiești un oraș gri, neanimat, înseamnă că nu ai aflat încă despre toate activitățile și evenimentele organizate de tinerii din Ploiești, sub egida programului Ploiești #LetsPLAY- Capitala Tineretului din România 2024, cuprinse în Săptămâna Națională a Voluntariatului (15-21 mai 2023). Poate mai mult ca oricând, tinerii din comunitate au demonstrat că sunt mulți, uniți, implicați, creativi și dornici să contribuie la o schimbare benefică orașului nostru.

Voluntarii Fundației Județene pentru Tineret Prahova, alături de alți tineri cu dorință de implicare, idei inovative și inițiative remarcabile, au colorat orașul, organizând o serie de evenimente care și-au pus amprenta asupra mai multor domenii precum promovarea sportului, arta fotografică, politici publice de tineret, rezolvarea unor taskuri specifice și spiritul de echipă, creativitatea și crearea unor conexiuni între tinerii din comunitatea noastră.

Prima activitate din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului a avut loc pe 15 mai 2023 și a fost reprezentată de un Training de pregătire și formare a tinerilor pentru participarea la evenimentul de simulare a MUNESCO, organizat de MasterPeace România, la care Fundația Județeană pentru Tineret Prahova a trimis o echipă de 4 tineri dornici să participe.

Activitățile organizate de Fundația Județeană pentru Tineret Prahova înscrise în calendarul Săptămânii Naționale a Voluntariatului au fost:

 

 

 

Totodată, sub deviza PloiEȘTI Tânăr de Zilele Orașului, tinerii voluntari au participat la o altă serie de evenimente care au fost organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.

Activitățile organizate în co-management cu Primăria Ploiești înscrise în calendarul Săptămânii Naționale a Voluntariatului și/sau desfășurate de Zilele Municipiului Ploiești au fost:

 

– 4-8 ani – Proba Prichindel

– 8-12 ani – Proba Spider Man

– 12-18 ani  – Proba Beverly Hills

– 18-35 ani  – Proba PCT 2024

– 35+ ani – Proba Iron Man

În total, la cele 5 probe au fost peste 160 de participanți, iar evenimentul a fost un real succes, deoarece a reunit toate grupele de vârstă și a adus zâmbete pe fața tuturor oamenilor prezenți la eveniment. Au fost oferite locurile 1, 2 și 3, constând în abonamente la teatru sau filarmonică, iar toate persoanele înscrise au primit diplomă de participare.

 

 

 

Astfel, voluntarii Fundației Județene pentru Tineret Prahova și mulți alți tineri implicați din orașul nostru, ne-au demonstrat pe parcursul întregii săptămâni că energia și dedicarea lor nu cunosc limite atunci când își fixează obiective clare și precise, care vizează schimbarea în bine a orașului nostru și a comunității în care trăim, colorând împreună fiecare zi.

Vă invităm să rămâneți aproape de noi, pentru că evenimentele pe care tinerii le pregătesc continuă să apară și să capete din ce în ce mai mult impact. Pentru mai multe informații și detalii despre activitățile noastre, nu uitați să urmăriți paginile noastre de Facebook și Instagram:

http://linktr.ee/FJTPrahova

Mulțumim tuturor tinerilor implicați și colaboratorilor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentelor! Iar pentru că părerea tuturor participanților la aceste activități și a cetățenilor Municipiului Ploiești este importantă pentru noi și va aduce un aport semnificativ la organizarea viitoarelor noastre evenimente, vă invităm să completați următorul formular de feedback: https://forms.gle/LALWKYRpQxnripMLA

 

23 mai 2023

 

Nicoleta Iliescu – Coordonator PR și Comunicare – Program Ploiești Capitala Tineretului din România 2024