Comunicat de presa 23.04.2017

Donează o carte, schimbă un destin!
Deși trăim într-o eră a tehnologizării, fundamentele educaționale și culturale nu pot fi nicicând înlocuite. Nimic nu se poate asemăna cu bucuria de a ține o carte în mână, de a-i savura fiecare imagine creată de cuvinte și de a-i adulmeca mirosul specific. Tot ceea ce ești acum se datorează lecturii, contribuției pe care aceasta a avut-o, încă din copilărie, la dezvoltarea perspective asupra vieții. Dar oare câți copii sunt privați de privilegiul de a vedea lumea prin ocheanul magic al cărților?
Tocmai de aceea, proiectul „Ploiești- Capitala Tineretului” demarează prima campanie, ce se va răsfrânge asupra domeniului educației, dar și asupra domeniului social și va fi legată de două momente ce marchează importanța educației în viața unui copil. Va fi o campanie de donare de carte, ce va începe de Ziua Internațională a Cărții, pe 23 Aprilie 2017 și se va încheia de Ziua Internațională a Copilului, pe 1 iunie 2017. Toate cărțile strânse în acest interval vor fi donate către centre de plasament, școli defavorizate, sau către familii nevoiașe. De asemenea, pot veni propuneri din partea instituțiilor, a școlilor sau organizațiilor către ce destinații să fie redirecționate cărțile.
Adu zâmbetul pe fața unui copil și ajută-l să se cunoască beneficiile lecturii! Mai multe detalii poți afla de pe pagina de facebook „Ploiești- Capitala Tineretului” (https://www.facebook.com/ploiesticapitalatineretului/) , unde va fi creat și evenimentul în care vor fi postate noutățile!
Responsabil proiect: Monica Marin (0764196312, [email protected])